Kunstwerk #binnenstebuiten krijgt vaste plek in Conservatorium aan zee
Het kunstwerk dat Prinses Delphine van Saksen-Coburg samen met een 20-tal Oostendse jongeren maakte, krijgt een vaste plek in het Conservatorium aan Zee. Op zaterdag 20 april werd het werk officieel verwelkomd. Zo blijft de boodschap van onze binnenstebuiten-campagne in Oostende al zeker hangen.
Waar anders dan in de kunstacademie van Oostende hoort dit reusachtige werk thuis? Het gebouw waar zovele Oostendse jongeren hun creatieve vleugels uitslaan, is de ideale plek om hen eraan te herinneren dat het oké is om je niet altijd oké te voelen.
Dat vonden ook de Oostende beleidsmakers: “In het conservatorium heeft het werk een ideale thuis. Als stad blijven we erin geloven dat kunst, cultuur en sport bijdragen aan de geestelijke gezondheid van jongeren”, zo verwoordde Bart Passchaert, schepen van Kunstonderwijs en Vrije Tijd.
Onthulling Binnenstebuiten-kunstwerk
Over de workshop
In het kader van de binnenstebuiten-campagne streek kunstenares en Belgische Prinses Delphine van Saksen-Coburg op woensdag 7 januari 2024 neer in mu-zee-um. Twintig Oostendse tieners tussen 12 en 18 jaar konden zich inschrijven voor deze workshop en maakten samen een groot schilderij.
Deze workshop vormde de basis van de online masterclass die alle Vlaamse jongeren individueel of in klasverband kunnen volgen. Het ultieme doel? Jongeren de boodschap meegeven dat je ook door middel van kunst en creatie kan praten over je emoties.
Prinses Delphine beaamt: “Kunst heeft me van jongs af aan geholpen om m’n gevoelens te uiten zonder te praten. Terwijl ik bezig ben met m’n kunst heb ik geen tijd om te piekeren. Meer zelfs, door het tekenen, schilderen of ontwerpen kan ik bepaalde negatieve emoties net omzetten in iets positief.”
Benieuwd hoe het kunstwerk tot stand kwam? Bekijk hier de masterclass van prinses Delphine:
Ontdek het Binnenstebuiten-project
Om te tonen dat je ook kan praten zonder woorden slaan kunstenares Prinses Delphine, zanger Metejoor en danser Joffrey Anane de handen in elkaar. Check hun verhaal, volg hun masterclass en giet jouw gedachten zelf ook in muziek, dans, gedichten of een schilderij.